Loading...

Waarom een fotoshoot met je puppy een goed idee is

Net zoals jij heb ik een pupje mogen verwelkomen. Charlie is een bearded collie met - hoe kan het ook anders - een super schattige blik en zacht karakter. Ik zie ze elke dag groter worden, nieuwe grenzen verleggen en het zijn die puppy-momenten die je wil koesteren.

1. Er valt veel te ontdekken

Puppy’s zijn super schattig. Op deze unieke leeftijd ontdekken ze de wereld. Hun eerste “zit” of “lig” of achter een speeltje lopen, daar word je zo blij van. Die onbezonnenheid geeft oprechte en (h)eerlijke foto’s over de hond zijn karakter. Ze worden zo snel groot. Door een professionele fotoshoot kan je deze herinneringen koesteren. Wedden dat hun blik je na al die jaren nog steeds zal vertederen?

Remarkly Photography puppyshoot fotoshoot met hond

2. Puppyfoto’s om in te kaderen

Een puppy op foto vastleggen is anders dan een volwassen hond. Het is absoluut geen vereiste dat je hond al commando’s kent. Heeft je puppy een favoriete speeltje? Komt hij graag op jouw schoot zitten? Houdt hij er van om de wereld te verkennen? Kan hij trucjes? Super! Een puppyshoot kan overal plaatsvinden: van een afgesloten terrein tot een bosrijk gebied. Afhankelijk van de puppystreken van jouw hond, kan dit met of zonder (lange) lijn. ;-)

Remarkly Photography puppyshoot puppyfoto

3. Op welke leeftijd doe je best een fotoshoot met je hond?

Elke leeftijd heeft zijn charmes. Ik raad aan om een fotoshoot in te plannen vanaf de leeftijd van 3 maanden, omdat je puppy jou dan al heeft leren kennen en zich volledig op z’n gemak voelt bij jou.

Remarkly Photography puppyfoto

4. Welke commando’s moet mijn puppy onder de knie hebben?

Het is helemaal niet nodig dat je puppy al perfect onder appèl staat. Ik hou van ongedwongen foto’s waar je hond helemaal zichzelf kan zijn. Op deze manier zet je het echte karakter van je hond vast op de gevoelige plaat. Het zou interessant zijn dat je puppy al enkele seconden kan op dezelfde plaats blijven als je dat zou vragen, maar ook dit is geen vereiste.

Remarkly Photography puppyshoot

5.Fotoshoot van hond en baasje

Je wil ongetwijfeld samen met je hondje op de foto staan. Goed idee! Leg op deze manier je unieke band met je puppy vast. Je zal nadien merken hoe hard je puppy (en misschien ook jij) veranderd bent na al die jaren. Kies voor kledij die past bij de omgeving en de hond. Zo zou voor een foto van Charlie zwarte kledij geen goed idee zijn, aangezien ze zelf een donkere vacht heeft.

Remarkly Photography

6.Samen met een volwassen hond op de foto

Heeft je volwassen viervoeter er een nieuwe huisgenoot bij gekregen, dan is het de ideale moment om hen samen op de foto te zetten. De avonturen die ze samen gaan beleven, de manier hoe ze met elkaar omgaan. Dankzij de fotoshoot leg je deze eerste momenten vast.

Remarkly Photography

7. Hiermee moet je rekening houden voor een puppy fotoshoot

Slaap is heel belangrijk voor je puppy. Dit wil zeggen dat je vooraleer je naar een fotoshoot vertrekt, je pup voldoende uitgerust moet zijn om in dit nieuwe avontuur te stappen. Ook een fotoshoot zijn nieuwe indrukken waar hij veel zal van leren. Daarnaast gaan we ook niet te veel druk leggen, maar laten we hem zelf ontdekken waar hij zin in heeft. Zodra hij zich in zijn element voelt, gaat de rest vanzelf.

Remarkly Photography

Samengevat: professionele fotoshoot met je puppy

Foto’s van honden zijn niet altijd gemakkelijk. Het is wachten op het juiste moment. Dat is bij een fotoshoot van een puppy niet anders. De speelsheid maakt het zo uniek. Een fotoshoot is een mooie herinnering voor later.


Wil jij een fotoshoot van jouw hond? Neem een kijkje hoe ik te werk ga of neem vrijblijvend contact op.